Pobediti

Autor nena58 | 14 Jan, 2013

   

   Svakodnevno smo pred nekim izazovima koje nam donosi život.

  Svakodnevno smo u situaciji da biramo, boriti se, iskoristiti dan, ili odustati.

  Kaže mudrac da je put ka neuspehu odustajanje.

  Zato ja biram da iskoristim dan, da iskoristim svaki trenutak, jer se više neće vratiti.

  Donosim odluke više srcem, nego umom, ali ih donosim. Ne plašim se pogrešnih odluka, donetih u dobroj nameri. jer, ako savladam strah od odluke i ako ne bežim od donošenja odluka, ja sam svakoga dana sve snažnija. Čak i kada su odluke pogrešne, uvek mogu nešto naučiti iz tog iskustva. Ako ne uspem, učim iz svojih neuspeha, da sledeći put budem bolja i jača.

  Verujem u svoje ciljeve, verujem u Božju milost, verujem u sebe, i znam da će doći dan kada će se moji snovi ostvariti. Čak i kada osćem veliku teskobu u grudima zbog svojih briga, osećam se živom i nalazim snage da pobedim takva osećanja i da idem dalje, da se osmehnem, pevušim neku pesmicu, hrabrim sebe i nastavljam svojim putem, putem ka uspehu. Trudim se da svaki dan bude ispunjen, da ga potpuno živim.  

   Ono što me vodi i što mi uvek daje snage je ljubav. ljubav prema sebi, jer treba sebe voleti i prihvatiti sa svim vrlinama i manama, kako nas je Stvoritelj stvorio, a zatim ljubav prema svetu koji me okružuje, prema svojim najbližima, ali i prema onima koji mi nisu prijatelji. Tom ljubavlju, ja pobeđujem. Ljubav nema nikakve veze sa znanjem, obrazovanjem, bogatstvom, ona je iznad svega toga, i jedino što bezuslovno možemo dati i primiti. 

  I zadovoljna sam, sada!

  Zadovoljna sam zbog svega što jesam i zahvalna na svemu što imam. Taj osećaj velike zahvalnosti, donosi mi još stvari na kojima sam zahvalna. Ne postoji kozmetika, ni šminka, ni frizura, ništa što se kupuje novcem, a što može doneti to zadovoljstvo, ako ga ne nađemo u dubini svoje duše. Taj osećaj se uči, od prijatelja i neprijatelja, od znanih i neznanih, od svih koji se nađu na našem putu.

  Sutra je za moju ćerku, posle mnogo borbe i teškoća važan dan, dan kada će ona savladati strah koji je muči, i kada će pobediti i steći jedno veliko i značajno iskustvo, da bi mogla dalje lakše da ide napred svojim putem.

  NJoj je posvećeno ovo moje pisanije, za sreću i hrabrost. Čestitam i njoj i sebi što ne odustaje.

  Ne treba joj pomoć i podrška, ona je sada jaka, ona sve može, jer veruje, i ja verujem. zato će pobediti.

  Snagom svojih misli ja joj dajem krila da poleti i izbori mesto za sebe u ovom, ipak divnom svetu. Jer život treba živeti. 

   

   


10 Komentari & 0 Trekbekovi od "Pobediti"

  Bravo, bravo!!!

  Tako i treba,jer,ako sebe ne volis,drugi ce jos i manje.
  A tvojoj malenoj, neka je srecno!!!

  Autor lora1 14 Jan 2013, 22:04

  Neno, srecno i vama i vasoj cerci... Sve ce biti u najboljem redu.

  Autor mssams 14 Jan 2013, 22:20

  Odlično pišeš Neno..puno sreće i tvojoj ćerki i tebi..

  Autor sonatica 14 Jan 2013, 22:36

  Sve najlepse od srca!

  Autor merkur 14 Jan 2013, 22:37

  Želim sve najbolje vašoj ćerci, šta god je u pitanju.
  "treba sebe voleti i prihvatiti sa svim vrlinama i manama, kako nas je Stvoritelj stvorio" - ja mislim da nas niko ne stvara, već nas oblikuju odluke - ispravne i pogrešne o kojima ste na početku pisali :)

  Autor sanjasuncica 14 Jan 2013, 22:55

  Анђео је њен! :)

  Autor pricalica 15 Jan 2013, 00:10

  Današnji dan se bliži kraju. Nadam se lepim vestima.
  Prijatno!

  Autor domacica 15 Jan 2013, 19:39

  Moja ćera je bila na testiranju za posao. Ona ima nekih zdravstvenih problema, koji su pod kontrolom, no veliki je njen strah od sveta. Gotovo da ne izlazi iz stana.
  Zato smo danas pobedili, pobedila je strah i išla na to testiranje. Nije važan rezultat, za nju je ogroman korak što je tamo bila, da joj sledći put bude lakše, pa da joj nađemo neki poslić da ima motivaciju da izlazi iz stana.

  Autor nena58 15 Jan 2013, 21:14

  Srećno neno i tebi i tvojoj ćeri. Sve najbolje vam želim!

  Autor roksana 15 Jan 2013, 21:24

  o samo strpljivo, dan po dan, korak po korak- strahovi su teški protivnici ali mogu da se pobede ( znam i sama). put ka ozdravljenju je upravo tvoja podrška njoj, svakog dana bar korak više i dalje od stana

  Autor pitija 15 Jan 2013, 22:17
Dodaj komentar





Zapamti me