Poklon bez mašnice

Autor nena58 | 17 Jan, 2013
  Jednog jutra, dolazim na posao, penjem se preko pet stepenika do ulaznih vrata zgrade u kojoj radim, kad na jednom stepeniku, uginuo pacov.

  Ne bih želela da neko pomisli da ne volim životinje, taman posla.
  Volim ja i kuce i mace, volim da ih mazim, da se igram sa njima, da ih posmatram.
  No, volim kad su vaspitani, negovani, i kad su tamo gde treba da budu, sa svojim vlasnicima.
  Međutim, pored male zgradice u kojoj radim, ima nekoliko maca, malih i većih, jedan dasa mačor, koji nam se popne na sims od prozora i posmatra kako radimo.
  Hrane ih komšije, ali podalje od svoje zgrade, pa im donose hranu pod prozor jedne od naših kancelarija.
  Jedna od tih maca nam je donela poklon na stepenište.
  Eto, upravo tako, poklon. Nije bilo mašnice, pa nismo znali da je to poklon, dok mi to nije ljubazno objasnila devojka iz Društva za zaštitu životinja.
  Jer, zvala sam da pitam kuda sa macama, ipak im nije mesto pored jedne ozbiljne državne institucije, i ne može tek tako mačor da viri i prisluškuje šta ja to razgovaram sa svojim strankama, pa da oda državne i službene tajne.
  Što ne ide, ne ide, nije red.
  Tako ja pozovem to društvo, devojka sa kojom sam pričala je bila veoma ljubazna i veliki poznavalac mačaka. Rekla mi je da treba da se radujemo, jer je pacov, sa gledišta mačijeg poimanja stvari, poklon koji je nama donela.
  Poklon, bez ukrasnog pakovanja i mašnice, pa ima li to smisla!
  Posle smo mi krivi što nismo shvatili da je reč o poklonu pa da budemo srećni, nego nam je, umesto toga bilo gadno, i poklon smo bacili u kontejner.
  I šta sada, da tražimo oproštaj od mace što nismo cenili njen poklon?

  Naravno devojka je imala samo jedan predlog, kako da sprečimo da maca bude još više, da se razmnožavaju, ali tu su trebale da učestvuju komšije, potpuno nezainteresovane za čitavu stvar, osim da mace povremeno nahrane. Za njihovo trajno uklanjanje u neki azil, niko nije nadležan.

  Mislim da mace uopšte nisu uvređene što je njihov poklon završio tamo gde je završio, i dalje se šepure ispod prozora i penju na sims, prošetaju nečujno, a jedno mačora čujemo, jer on baš naskoči, pa kad udari šapicama u lim, mora da se čuje.
  I stane, pa gleda.
  Možda ga zanima da smo negde izložili njihov poklon, kao trofej.
  Ko bi to znao?
  Navikli smo na mace, i one na nas. 
   
   

13 Komentari & 0 Trekbekovi od "Poklon bez mašnice"

  Divna prica Neno...I ja volim zivotinje,i bas danas sam se slatko izigrala sa jednom malom kucom koja tako uiljata da se sva istopim kada je ugledam:)
  A taj poklon sto vam je maca donela,njega bas ne gotivim:)

  Lepa i kutija sa macom:)

  Autor lora1 17 Jan 2013, 21:18

  Na moru smo "usvojili" jednu macu, koja nam je na sam dan odlaska, kao da je znala, pred vrata apartmana donela misa, da nam valjda nesto pokloni za rastanak :)

  Autor nesudjena 17 Jan 2013, 21:30

  Maca vam je zaista donela poklon, sa njene tačke gledišta! Nemojte se čuditi ako poklona bude još! :)))

  Autor roksana 17 Jan 2013, 22:07

  Takav poklon bi masnica samo pokvarila ;)
  A,ova kutija mi je prelepa!
  p.s.uh, sta sve ona moja dva macora dovuku pred prag ;)

  Autor merkur 17 Jan 2013, 22:31

  Животиње знају и шта им је посао и где им је место. Ви сте радили, и маце су радиле. Тако и треба да бива.

  Autor pricalica 17 Jan 2013, 22:34

  Lijepa priča :)

  Autor dalia 17 Jan 2013, 22:48

  Neno, dobro pišeš. Stvarno mi se sviđa. Ova priča o poklonu je super, mace tako ispoljavaju ljubav prema nekome-donose poklone..podseti me sada na "domaće životinje" iz moje ex firme..mišiće, male, sive..šteta što nemamo i po neku macu da ih lovi..Pozdrav!

  Autor sonatica 18 Jan 2013, 00:30

  Da ti spakujem jednu od ovih i pošaljem, Dalia :D

  Autor nena58 18 Jan 2013, 11:16

  Uhh... Neno, pored ove moje tri cure, još mi samo mačka nedostaje :) Malo mi da za njima pospremam i da ih hranim ;) Mada su mi cure predlagale da im nabavim psa ili mačku, što sam odbila, nakon iskustva sa zečevima i ribicama, koji su bili isključivo mija briga :)

  Autor dalia 18 Jan 2013, 12:32

  Ma, šalila sam draga :)

  Autor nena58 18 Jan 2013, 12:58

  ma šta god pomislim otvoriću ozbiljnu temu a bez rešenja, zato da se manem ćorava i jalova posla, samo te pozdravljam i sviđa mi se ovaj tekst, jer mislim da razumem šta si htela.

  Autor pitija 18 Jan 2013, 17:35

  Osmeh za tebe, draga :)

  Autor nena58 18 Jan 2013, 22:32

  One and two months following the exam, the PSEB board will announce the PSEB 9th Blueprint 2023. Its examination has been held at various examination centres across Punjab since March. The PSEB's 9th Blueprint for 2023 will be released in the first week of June. PSEB 9th Weightage 2023 On the Punjab board's official website, applicants may download the PSEB 9th Blueprint 2023 by Syllabus and Subject. Blueprint for Punjab Board 9th Class in 2023 Every student should be aware of the PSEB 9th Board Blueprint 2023. Everywhere in school and for careers, 9th grade marks are essential. It is an essential exam for the future. The PSEB 9th Board Blueprint 2023 will be announced on the PSEB 9th Board Blueprint 2023 website.

  Autor PSEB 9th Weightage 2023 02 Jun 2022, 15:07
Dodaj komentar

Zapamti me