Predstavljam vam, s ponosom...

Autor nena58 | 2 Jan, 2012

moju ujnu!

Žena koja je u mnogome uticala na moj životni put i poglede, žena koju volim i kojoj se divim.

Da, neću zaboraviti ujaka, volim i njega, jer kako je njihova mlađa ćerka kad je bila mala, rekla:"Mama, hvala ti što si se udala za ovako dobrog tatu!", tako i ja mogu da mu zahvalim što je oženio divnu ujnu.

Ujna je diplomirani ekonomista u penziji, na žalost, strog otac nije dozvolio da se posveti onome što voli, jer se od toga ne živi.

Izvanredna domaćica, majka, baka, prijatelj.

Kad su ćerke odrasle, vratila se iz hobija svojoj ljubavi-slikarstvu, kad je otišla u penziju slikala je još više, dobijala nagrade, učestvovala na kolektivnim i imala šest samostalnih izložbi, svaku sa novim slikama.

Evo, ja ću vam pokazati tri njene slike koje su meni poklonjene, mada sam pored jedne radi lepšeg efekta fotografisala svoj dekupaž rad, ali vi gledajte sliku. Tu su uljem oslikani kamenčići i školjke, uspomene sa letovanja.

 

Oprostite što su fotografije loše, ja sam loš fotograf i klik na sliku da vidite veću:).

Ujna se ne razume u komjutere i internet, tako da je nepismena. Njena mlađa ćerka joj je davno otvorila blog, i nikada više nije stavila ni reč.

Vidim ja da je potrebno da uzmem stvari u svoje ruke, da poučim ujnu, da bi mogla ovde otvoriti blog i predstaviti vam još svojih radova, a naročito svoju poeziju.

Do tada, pogledajte još njenih slika na kvalitetnijim fotografijama, na postojećem blogu.

 Zatvoriću se u tebe

Srećna Nova godina!

Autor nena58 | 31 Dec, 2011

Nisam baš vešta u pisanju zdravica!

Želim vam sreću, zdravlje i ispunjenje svih snova!

I naravno, mnogo blogerskog druženja i prijateljstava!

 

 

Novogodišnji ukrasi

Autor nena58 | 27 Dec, 2011

Nova godina je na pragu, svi smo uzbuđeni, sa probuđenim nadama da ćemo  promeniti nešto u svom životu, da ćemo u sledećoj godini uraditi nešto što smo dugo planirali i naravno da će nam biti bolja.

Zato se svi spremamo da je dočekamo svečano, najčešće u svojim domovima, sa svojom porodicom, što svečanije, to više sreće.

Jelke su uglavnom već okićene.

Ipak, mnogi od nas žele da imaju lep ukras na trpezi, kao što je venac od zimzelenih grančica, šišarki, ukrasa za jelku i sveća.

Ja sam napravila ovakav.

 

Prvo sam isekla krug željene veličine od jačeg kartona, zatim sam nekim oštrim predmetom izbušila rupice i kroz njih provukla žicu, a može i kanap ili jači konac. Ovo ne mora biti precizno jer se neće videti.

Kroz nastale petlje provlačila sam komade girlande zelene boje, jer u vreme kad sam ovo prvila nije bilo grančica jelke da se kupi na pijacama, sada ih ima, pa možete i njih koristiti.

U sredinu sam zalepila sveće, a zatim sam okolo, kačeći tankom žicom ili koncem, postavila šišarke i druge ukrase za jelku. Tako sam dobila ukrasni venac za svečani sto sa prve fotografije.

Pahulje od papira još nisam stigla da napravim, zato vam dajem uputstva sa neta u fotografijama. Možete se lepo zabaviti sa decom nanizati pahulje i napraviti lanac ili ih staviti na jelku, mogućnosti su neograničene.

    

 

    

 

    

 

 

 

  

 

Na kraju, možete napraviti i ovakve  zvezde od papira ili lampion.

 

 

 

Za zvezde imate uputstvo na linku koji vam dajem klikom na reči, a za lampion, dala sam link sajta sa koga sam pozajmila ideju, bolje reći, podsetila se šta sam i sama kao dete pravila, no kako je malo teže na tom sajtu naći članak, dajem objašnjenje. Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

  1. Izrezati papir pravougaonih dimenzija (npr. 20cm x 10cm), presaviti ga dužom stranom pa makazama zarezivati od sredine prema rubu trakice na otprilike istoj udaljenosti.
  2. Rastvoriti papir, presaviti ga ovaj put užom stranom i zalepiti lepkom za papir na rubovima kako bi se spojilo.
  3. Rukom lagano spljoštiti spojeni krug kako bi se dobio oblik lampiona.
  4. Izrezati još jednu usku a dužu trakicu koja će biti ručkica i na kojoj će lampion visiti i priepiti je na rubove sa unutrašnje strane.

Na kraju, za vas koji volite klipove sa youtube, evo jednog za pahulje, a tu će vam se otvoriti lista još puno, puno ukrasa.

 

Za one malo veštije i strpljivije, evo linka za izradu malo drugačijih visećih ukrasa

Želim vam lepu zabavu.

Ako vam se ovo dopalo, rado ću vam u sledećem članku objasniti kako da napravite rozetu od papira i mnoge druge, jednostavne, zanimljive stvari.

 

 

 

 

 

 

 

Prijatelji!

Autor nena58 | 24 Dec, 2011

Večeras sam baš srećna!

Dolazili su nam dragi prijatelji iz rodnog grada.

Ona je moja školska drugarica, nekako smo se udale prvo ona pa ja, za kratko vreme, muževi nam se zbližili, pa nam  i ćerke zajedno rasle i družile se, bliski i u dobru i u zlu.

Čak i kad se ne vidimo dugo, dugo, nastavljamo kao da smo svaki dan zajedno.

Naravno, hvalila sam se svojim radovima, i naravno, poklonila sam svima po nešto, i opet je meni još više ostalo.

Neću vam pokazivati nove radove, nisam imala vremena ovih dana...pokazaću vam delić svog sveta, eto da me zamislite u ovom mom kutku, između kreveta i zida, tu sedim dok radim, dok se sa vama družim, dok razmišljam.

Tu sam stavila sve svoje nešto, nešto što sam sama pravila, nešto što sam kupovala od drugih kreativaca, i najdraže, nešto što sam dobijala na poklon.

 Da li vidite čiji je blog?

 

I ulaz u stan je pretvoren u mini izložbu. Bilo je malo bogatije pre nego što su prijatelji došli, no, sada je nekako radosnije, ima mesta za nove kreacije:)

 

 

Tako, dok ne bude prilike da budete moji gosti, nešto malo više o meni!

 

Čestitke

Autor nena58 | 18 Dec, 2011

Imam porudžbinu, jupiiiii...

Naravno, uradila sam više nego što je potrebno.

Bolje fotke se mogu videti na mom blogu Moj cvetni svet, sa desne strane u listi.

Pa evo ih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žurim, putujem u Čačak, nema me dva dana.

Želim vam prijatan dan, srećnu slavu, onima koji slave i lep provod onima koji idu u goste.Laughing

 

«Prethodni   1 2 3 ... 17 18 19 20 21 22 23 24  Sledeći»