Novogodišnji ukrasi

Autor nena58 | 27 Dec, 2011

Nova godina je na pragu, svi smo uzbuđeni, sa probuđenim nadama da ćemo  promeniti nešto u svom životu, da ćemo u sledećoj godini uraditi nešto što smo dugo planirali i naravno da će nam biti bolja.

Zato se svi spremamo da je dočekamo svečano, najčešće u svojim domovima, sa svojom porodicom, što svečanije, to više sreće.

Jelke su uglavnom već okićene.

Ipak, mnogi od nas žele da imaju lep ukras na trpezi, kao što je venac od zimzelenih grančica, šišarki, ukrasa za jelku i sveća.

Ja sam napravila ovakav.

 

Prvo sam isekla krug željene veličine od jačeg kartona, zatim sam nekim oštrim predmetom izbušila rupice i kroz njih provukla žicu, a može i kanap ili jači konac. Ovo ne mora biti precizno jer se neće videti.

Kroz nastale petlje provlačila sam komade girlande zelene boje, jer u vreme kad sam ovo prvila nije bilo grančica jelke da se kupi na pijacama, sada ih ima, pa možete i njih koristiti.

U sredinu sam zalepila sveće, a zatim sam okolo, kačeći tankom žicom ili koncem, postavila šišarke i druge ukrase za jelku. Tako sam dobila ukrasni venac za svečani sto sa prve fotografije.

Pahulje od papira još nisam stigla da napravim, zato vam dajem uputstva sa neta u fotografijama. Možete se lepo zabaviti sa decom nanizati pahulje i napraviti lanac ili ih staviti na jelku, mogućnosti su neograničene.

    

 

    

 

    

 

 

 

  

 

Na kraju, možete napraviti i ovakve  zvezde od papira ili lampion.

 

 

 

Za zvezde imate uputstvo na linku koji vam dajem klikom na reči, a za lampion, dala sam link sajta sa koga sam pozajmila ideju, bolje reći, podsetila se šta sam i sama kao dete pravila, no kako je malo teže na tom sajtu naći članak, dajem objašnjenje. Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

  1. Izrezati papir pravougaonih dimenzija (npr. 20cm x 10cm), presaviti ga dužom stranom pa makazama zarezivati od sredine prema rubu trakice na otprilike istoj udaljenosti.
  2. Rastvoriti papir, presaviti ga ovaj put užom stranom i zalepiti lepkom za papir na rubovima kako bi se spojilo.
  3. Rukom lagano spljoštiti spojeni krug kako bi se dobio oblik lampiona.
  4. Izrezati još jednu usku a dužu trakicu koja će biti ručkica i na kojoj će lampion visiti i priepiti je na rubove sa unutrašnje strane.

Na kraju, za vas koji volite klipove sa youtube, evo jednog za pahulje, a tu će vam se otvoriti lista još puno, puno ukrasa.

 

Za one malo veštije i strpljivije, evo linka za izradu malo drugačijih visećih ukrasa

Želim vam lepu zabavu.

Ako vam se ovo dopalo, rado ću vam u sledećem članku objasniti kako da napravite rozetu od papira i mnoge druge, jednostavne, zanimljive stvari.

 

 

 

 

 

 

 

Čestitke

Autor nena58 | 18 Dec, 2011

Imam porudžbinu, jupiiiii...

Naravno, uradila sam više nego što je potrebno.

Bolje fotke se mogu videti na mom blogu Moj cvetni svet, sa desne strane u listi.

Pa evo ih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žurim, putujem u Čačak, nema me dva dana.

Želim vam prijatan dan, srećnu slavu, onima koji slave i lep provod onima koji idu u goste.Laughing

 

Nisam vam pokazala

Autor nena58 | 16 Dec, 2011

Umem ja i da heklam, vezem i šijem, umem i poentles, ali ne volim to više da radim, od kad sam otkrila novi svet rukotvorina.

Koliko mi vreme, finansije u islovi dozvole, radim, pa uvek imam prikladan poklon za svaku priliku, a često i bez prilike.

 

 

 

 

 

 

 

Kako na blog.rs.

Autor nena58 | 14 Dec, 2011

Napisala sam već da se ovde ne snalazim sjajno.

Čekirana mi je opcija da primam na mail obaveštenja o komentarima, ali ih ne primam. U početku sam ih primala, samo za poslednji članak ne.

Mora da sam nešto drugo zabrljala.

Ono što mi je važnije i hoću da vas pitam...kako sa bloga direktno na administraciju i obrnuto?

Naime ja sam ostavila sebe registrovanu, pa sa mail obaveštenja dođem na svoj blog,  ali ne vidim da postoji opcija za administraciju. Onda ja otvorim novi tab, pa seprijavim na blog.rs. i odem na administraciju, pa i na vaše blogove, ali tada ne mogu na svoj blog.

Negde grešim. Molim pomoć. (Dalje)

Dekupaž

Autor nena58 | 13 Dec, 2011

 

Večeras vam predstavljam jedan mali deo svojih radova dekupaž, ili salvetnom tehnikom.

Ovo je zahtevna hobby tehnika, ali je i najlepša, mogu se praviti mala čuda od svih predmeta i na svim materijalima. Bojenje akrilnim bojama, lepljenje i lakiranje motiva sa salvete, ili specijalnog dekupaž ili rižinog papira, a zatim lakiranje, može od običnih predmeta, čak i od onih starih koje bismo odbacili, napraviti čudesne lepotice.

 

Umetnost dekupaža

  (Dalje)