Ogrlica

Autor nena58 | 12 Jan, 2013

Ovu ogrlicu sam napravila za rođendanski poklon svojoj saradnici s posla.

 

Čuda od papira

Autor nena58 | 11 Jan, 2013

Počev od molerske kape od lista novina ili brodića, lepeza i sličnih stvari kojima smo se kao deca igrali, od papira se zaista mogu napraviti kojekave divote.

Čak i nameštaj...savršen nameštaj, dekorisan u shabby tehnici i dekupažu pravi žena kojoj se divim...napravi ormarić i popne sina da stoji na njemu, da se vidi da je čvrst, a sve urađeno od kartonske ambalaže.

Moje su ambicije skromnije.

Ja volim nešto sitnije, sa malo snage, a puno preciznost i strpljenja. Pored nakita koji sam svojevremeno pokazala, a u međuvremenu radila još po neki komad-nakit mi ipak ne leži, napravila sam dosta čestitki, i evo i slike, uskoro ću više dekorisati kutijice, a mogu se i cele praviti tehnikom koja se zove  quilling.

 Kako mi ne živimo na zapadu i nemamo sve te divne sitne alatke i pomagala, dovoljna je podloga, dobar lenjir i skalpel da se iseku trakice širine od 3 do 5 milimetara. Motalicu sam napravila od igle za šivenje, tako što su joj uši bušne.

Najbolje se vidi na slikama.

 


Moji prvi radovi su bili na čestitkama.

 

Ovih dana radila sam sliku:)

 

 

 

 Neka  Hristos uđe u vas dom i obasja vas svojim mirom.
A Presveta, koja se toliko namucila, koja je toliku zrtvu podnela za nas, molice se da i mi steknemo Hristov mir, pa ma sta nam se desavalo u zivotu da budemo radosni i ne odstupimo od Hrista.

Srećno vam Badnje veče!

Hristos se rodi!

Autor nena58 | 7 Jan, 2013

 

 

Ovaj dan Bog je nama posvetio rekao je da je poseban. Zaželite jedni drugima sve najbolje i shvatite da koga volite nemožete bez njega...

 Srce čoveka smišlja put, ali Bog upravlja korake njegove! Kud god kreneš ti i svi koje voliš i sve što uradiš neka ti bude blagoslovljeno!!!

Samo otvoren um prima mudrost, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav.

 

 

 SREćAN BOŽIĆ

 

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!

Dani se vuku

Autor nena58 | 4 Jan, 2013

Znate taj osećaj radosti što ćete imati nekoliko slobodnih dana, pa ćete se nauživati, čitajući knjige, gledajući televiziju, šetajući sa porodicom, kad već nema para za putovanja.

Pa kad ti dani dođu, osim što skuvate neku klopu, dosadno vam, odjednom nema dobe knjige da vam veže pažnju, nema dobrih filmova, nikome se ne šeta...dogodi vam se nešto vrlo neprijatno, što vam okupira misli, i sad biste jedva čekali da odete na posao, ali ne možete.

Kreativnih radova imam jako puno, ne znam šta bih sa njima. Radila sam iz zadovoljstva, radila sam i da zaradim neku kintu, kupuje po neko...ali ne od mene, a i priselo mi to malo što su od mene kupovali, ima jedna što je smatrala da iz zahvalnosti treba da trpim svakojaka poniženja.

Opet ja o onome.

Vraćam se radovima.

 

Jako puno sam poklonila od srca. Sve ove slike koje sam vam pokazala su poklonjene, a ima ih još dvostruko toliko.

Bookmarkera za čitanje sam poklonila, pa, najmanje hiljadu. 

E, o tim bookmarkerima je reč.

 

Obožavam da ih pravim. Isečem kartone prema šablonu, u raznim bojama, rasturim kutijice sa presovanim cvećem i počnem...smišlam kompozicije, prema boji podloge pa lepim. Svaki mi je lep, ali sve mislim kako da napravim da bude još bogatiji i lepši. Neke ostavim jednostavne, po principu, više je manje. Onda lepim sa obe strane providnu samolepivu foliju- ne onu za domaćinstvo, ta je pretanka i gužvala bi se, postoji posebna koju kupujem u tabacima u boljim knjižarama ili u radnji gde se snabdevaju štampari.

 

Na kraju probušim rupicu i vežem trakicu. Prvi koje sam uradila, ima tome godina i godina, još su kod mojih ćerki, potpuno očuvani.

Neki dan starija ćerka kaže da bira bookmarker prema koricama knjige. Svi su različiti, nikada nisam napravila dva ista niti je to moguće, čak i kad bih želela...može biti slično, ali isto nikada. U tome i jeste lepota :)

 

U Laguni, štamani serijski koštaju skoro 300 dinara. Ja svoje poklanjam od srca. Prodala sam samo malo...ljudi koji ih vide oduševljeni su, meni neprijatno da naplaćujem, baš bi me i spaslo.

Kad bi neka knjižara, galerija, gift shop otkupili odjednom sto komada, možda bi nešto i vredelo.

Gledala sam u inostranstvu, oni koji prave ovakve stvari, prodaju ih kao od šale, i to za prilično velike pare. Ja ne živim u inistranstvu, namam nikoga ko bi mogao da mi pomogne, svi gledaju svoja posla.

Eto, ponudila sam poklone, bez ikakvih namera, osim da vas obradujem i sebe obradujem, niko se nije javio.

Evo, mojih bookmarkera, uz njih je i čitanje slađe.

 

 

   

 

 

Eto, to je samo deo.

Ovi koje sam pokazala, imaju svoje zadovoljne vlasnike.

Ja imam nove, koje nisam fotografisala.

Ako ih neko želi, fotografisaću da birate, preko e-maila.

Mogu napraviti i po porudžbini, birate boju podloge, birate kkve cvetiće želite, konačan rezultat zavisi od moje mašte :)

Želim vam prijatan dan.

 

 

 

Brisanje bloga

Autor nena58 | 3 Jan, 2013

Da li neko zna kako se može ovde obrisati blog i nalog.

Hvala!