Kutijica

Autor nena58 | 13 Jan, 2013

Kutijica od lepenke, bojena akrilnom belom i dekorisana quilling tehnikom.

 

 

Ogrlica

Autor nena58 | 12 Jan, 2013

Ovu ogrlicu sam napravila za rođendanski poklon svojoj saradnici s posla.

 

Bila sam u Moskvi

Autor nena58 | 11 Jan, 2013


Ma, stvarno!

Hotel Moskva, galerija.


Iznenadilo me kako divnog i sirotog sveta tamo ima, sede i ćaskaju kao u svojoj kući, možda i nemaju drugu.

Ja se tu poluslužbeno-poluprivatno sastala sa jednom damom, i sram me bilo, beše mi lepo.

Bila sam sva važna, ja koja nikada nikas putovala u inostranstvo, ako ne računate Crnu goru.

Bila sam se malo i doterala, prema prilici i mestu na koje idem.

Ej, nije šala, Moskva.

 

Malo sam se pitala, što se svi drugi zli jezici pitaju, kako to ljudi, biznismeni, koji se satiru od posla po petnaest sati dnevno, tako bar pišu na onim blogovima koji se bave biznisom i poslovnom tematikom i na Linkedinu,  i koji mogu da plate sve te lepe deserte, kapućina sa sladoledom, žita sa šlagom i slične đakonije, mogu da nađu vremena da sede oputeno, kad im je radno vreme duže od radnog vremena Bil Gejtsa.

Ima dana kada radim po 14 sati, ali obično ne radim više od 12. Vikendom retko radim više od 8 sati.
Bill Gates

Ili ti penzioneri, sa malim penzijicama, gospođe što ne haju za zaštitu životinja,  što jedva sastavljaju kraj s krajem, a moraju i nezaposlenu decu da pomažu…o nezaposlenima da ne govorim.

Ma, ko je taj svet koji je napunio Moskvu, i koji čeka slobodan sto, izviruje se kad će neko ustati. Eto, na prvi znak da nameravamo da krenemo, prišla je jedna dama da pita za sto…

Meni beše lepo, priznajem. Osećala sam se moćno i važno, nije šala, hej, ja u tom lepom, mondenskom i skupom mestu, sa lepim baroknim stolicama, naslonjačama i foteljama, sa novogodišnjim dekoracijama skupljim od moje petogodišnje plate. A poslastičarnica… morala sam da okrenem glavu.

   

 

 

Lepo mi beše dok sam ćaskala se tom damom koju vidim prvi put, a verovatno i poslednji. Poklonih joj moja dva bookmarkera, verujem da ona puno čita, i to knjige, možda i  blogove, ne dotakosmo se te teme.

 

Granicnici - Copy

Ja ovde ne mogu da stignem da pročitam sve što napišete, divim vam se, da znate. Svi naoštrili perca, odnosno prstiće, pa kuckate po tastaturama, vama moji obeleživači za knjige možda i ne trebaju, dokle ste u čitanju stali vidite po položaju na monitoru. Čitate vi i knjige sigurno, jer ne bi bili tako mudri i pismeni. Ja ne mogu da stignem, valjda loše organizujem vreme.

Ako ne znate ili ne možete da upravljate svojim vremenom, čime onda uopšte možete da upravljate? Peter F.Drucker

Oprostite mi što ne stižem sve da pročitam i što ne stižem sve da prokomentarišem. Neke stvari i ne razumem dovoljno, bojim se da ne ispadnem glupa.

Pa bila sam u Moskvi, to je kao da sam zaista bila u inostranstvu.

Kafiće u centru grada, takođe pune lepog sveta, kafiće u delu grada gde radim, u koje sam par puta ušla, neću ni da pominjem, svi su uvek puni finog i srećnog sveta. Isto tako i čitav niz kafića i restorančića na Zemunskom keju pa sve do Ušća.

Eh, da mi je da saznam da li traže neku devojku za rad, konobaricu, hostesu, recepcionerku… da zaposlim dete, ili nekog ozbiljnog gospodina, diplomiranog ekonomistu, za nabavljača, šefa protokola, ili nešto slično sa bogatim kafanskim stažom, stečenim u srećnija vremena, ali sa poznavanjem granice u piću, da zaposlim muža.

Pa da se malo opustim i izađem iz uloge koju mi je život godinama nametnuo, uloge hraniteljke porodice. I da smem da se razbolim, k’o čovek, sad to nikako ne smem, znate koliko se odbija od plate za bolovanje, pa da sita nauživam u jednoj ustanovi za mentalno zdravlje :D , jedno šest-sedam nedelja. Kad već nemam pare da putujem u inostranstvo!

A vi, nikom ne pričajte gde sam bila :D . Ne mislim na Moskvu, mislim na ovo drugo :D

 

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Kineska poslovica

 

Čuda od papira

Autor nena58 | 11 Jan, 2013

Počev od molerske kape od lista novina ili brodića, lepeza i sličnih stvari kojima smo se kao deca igrali, od papira se zaista mogu napraviti kojekave divote.

Čak i nameštaj...savršen nameštaj, dekorisan u shabby tehnici i dekupažu pravi žena kojoj se divim...napravi ormarić i popne sina da stoji na njemu, da se vidi da je čvrst, a sve urađeno od kartonske ambalaže.

Moje su ambicije skromnije.

Ja volim nešto sitnije, sa malo snage, a puno preciznost i strpljenja. Pored nakita koji sam svojevremeno pokazala, a u međuvremenu radila još po neki komad-nakit mi ipak ne leži, napravila sam dosta čestitki, i evo i slike, uskoro ću više dekorisati kutijice, a mogu se i cele praviti tehnikom koja se zove  quilling.

 Kako mi ne živimo na zapadu i nemamo sve te divne sitne alatke i pomagala, dovoljna je podloga, dobar lenjir i skalpel da se iseku trakice širine od 3 do 5 milimetara. Motalicu sam napravila od igle za šivenje, tako što su joj uši bušne.

Najbolje se vidi na slikama.

 


Moji prvi radovi su bili na čestitkama.

 

Ovih dana radila sam sliku:)

 

 

 

 Neka  Hristos uđe u vas dom i obasja vas svojim mirom.
A Presveta, koja se toliko namucila, koja je toliku zrtvu podnela za nas, molice se da i mi steknemo Hristov mir, pa ma sta nam se desavalo u zivotu da budemo radosni i ne odstupimo od Hrista.

Srećno vam Badnje veče!

Hristos se rodi!

Autor nena58 | 7 Jan, 2013

 

 

Ovaj dan Bog je nama posvetio rekao je da je poseban. Zaželite jedni drugima sve najbolje i shvatite da koga volite nemožete bez njega...

 Srce čoveka smišlja put, ali Bog upravlja korake njegove! Kud god kreneš ti i svi koje voliš i sve što uradiš neka ti bude blagoslovljeno!!!

Samo otvoren um prima mudrost, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav.

 

 

 SREćAN BOŽIĆ

 

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 22 23 24  Sledeći»